Opløsning af depression med hypnose

En depression kan skyldes mange ting.

WHO anslår at mere end 350 mio. mennesker i verden lider af en depression – altså omkring 5 %. Ifølge amerikanske statistiker, lider 7 % af alle nordamerikanere lige nu af depression. Det er altså et her-og-nu billede – et “øjebliksbillede”. I løbet af en menneskealder er der derfor en ret høj sandsynlighed (højere end man umiddelbart skulle tro) for at man af én eller flere omgange rammes af en depression. Hertil kommer, at man sagtens kan være depressiv uden at klassificere sig til diagnosen depression. Den lægelige definition (anvist af WHO) på en depression er kompliceret, men forskellige kompositioner af følgende symptomer kan medføre diagnosen:

  • Du har mindre selvværd eller selvtillid end du plejer
  • Du føler dig nedtrykt og trist
  • Du har selvmordstanker eller tanker om død i almindelighed
  • Du har svært ved at falde i søvn eller ved at sove
  • Du føler dig energiforladt og træt
  • Du oplever skyldfølelse og er mere selvkritisk
  • Du har ikke lyst til noget og/eller intet interesserer dig rigtigt længere
  • Du oplever enten uro eller stilhed i kroppen
  • Din appetit og/eller vægt ændrer sig
  • Du har svært ved at koncentrere dig

Det er vigtigt at nævne, at flere af disse symptomer kan opstå naturligt pga. ydre omstændigheder. Det er jo kun naturligt at opleve mange af disse symptomer, hvis du fx mister en du har kær.

Om du lige er udstyret med en diagnose fra din læge, er ikke så vigtigt for mig når jeg skal behandle din depression. Kan du genkende nogle af symptomer ovenfor, og står de på gennem længere tid, så har du nok i hvert fald svært ved at betragte dit liv som lykkeligt lige nu. Og alene det synes jeg, du skal gøre noget ved.

Måske har du andre tilstande end dem på WHO’s liste. Måske har du endda nogle af de tilstande, som du kan læse mere om her på min hjemmeside, fx angst, sorg, fortrydelse, skyldfølelse, skam eller stress.

Har du en depression, så er mit gæt, at du også for tiden ikke har så meget fokus på det positive. Måske oplever du at der ikke er noget positivt, og selvom der var, så ville det sandsynligvis gå din næse forbi. Sidstnævnte tendens kan være særdeles svær at acceptere eller blot at indse, hvis du har en depression.

Min behandling af depression starter med behandling af de (for dig) værste tilstande og ender med føromtalte fokusændring.

Behandling af depression kan gå lidt langsommere end de øvrige tilstande jeg behandler. Jeg opløser “lidt ad gangen” – rækkefølgen afhænger af dine behov; hvad fylder mest for dig lige nu – det vil være det, du kan forvente at få opløst ved din næste session.
Opløsningen af selve depressionen hos Abel hypnose foregår altså gradvis og involverer ofte andre problemer – dvs. du får det bedre og bedre gang for gang. De fleste kan mærke en markant lettelse efter første session. Herefter afhænger resultatet rigtigt meget af graden af din depression. Jeg bruger typisk 2-4 sessioner på at opløse en depression fuldstændigt.
Får du antidepressiva, skal du altid rådføre dig med egen læge, før du trapper ud. – Jeg hverken kan eller vil rådgive eller vejlede om medicin. Jeg vil dog lade dig vide, at antidepressiva ikke kun tager “toppen” af tristheden men desværre også af glæden. Det kan derfor være svært for en depressiv person at mærke om hun/han er helt i mål, og den føromtalte “lettelse” kan også variere på baggrund af din medicinering.

Luk menu
×
×

Kurv